Βάλε στόχο το φεγγάρι...ακόμα κι αν αποτύχεις, θα έχεις βρεθεί ανάμεσα στ’ αστέρια!

12/1/14

Τα παιδιά και οι πατάτες του μίσους


 Μια δασκάλα αποφάσισε να παίξουν ένα παιχνίδι στην τάξη της. Λέει λοιπόν στα παιδιά, να φέρει το καθένα μια πλαστική σακούλα που θα περιέχει μέσα μερικές πατάτες. Σε κάθε πατάτα πρέπει να δώσει και ένα όνομα από τα πρόσωπα που μισεί.
  Έτσι, ο αριθμός των πατατών που κάθε παιδί θα βάλει στη σακούλα του, θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των ανθρώπων που μισεί.
  Την άλλη μέρα κάθε παιδί έφερε από μια σακούλα με πατάτες, με το όνομα των ανθρώπων που μισούσε, γραμμένο σε κάθε πατάτα. Κάποια παιδιά είχαν δύο πατάτες μέσα στη σακούλα, άλλα τρεις, άλλα πέντε και άλλα περισσότερες. Η δασκάλα τους λέει ότι κανόνας του παιχνιδιού είναι να κουβαλούν μαζί τους την πλαστική σακούλα με τις πατάτες, όπου και αν πηγαίνουν, μα οπουδήποτε, για μερικές ημέρες.
  Ύστερα από αρκετές μέρες όμως, τα παιδιά άρχισαν να διαμαρτύρονται λόγω της δυσάρεστης οσμής που άφηναν οι πατάτες οι οποίες άρχισαν να σαπίζουν. Ειδικότερα όσα είχαν περισσότερες πατάτες στη σακούλα, που εκτός από το βάρος τους, έπρεπε να αντέξουν και τη μυρωδιά τους. Σε λίγες μέρες ακόμα, όταν το παιχνίδι τελείωσε, τα παιδιά ανακουφίστηκαν.
  Η δασκάλα εκείνο το πρωινό τα ρώτησε: «Πώς αισθανθήκατε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού; Εκείνα άρχισαν να διαμαρτύρονται ότι οι πατάτες ήταν βαριές, βρωμούσαν και όπου πήγαιναν με τη σακούλα τους, τα κοιτούσαν καλά-καλά. Τότε η δασκάλα, τους εξήγησε το νόημα του παιχνιδιού:
  "Αυτό ακριβώς συμβαίνει, όταν νιώθετε μίσος για κάποιον. Η δυσωδία από το μίσος θα φωλιάσει στην ψυχή σας και θα το μεταφέρετε μαζί σας όπου κι αν πάτε, συνεχώς. Αν δεν μπορείτε να ανεχθείτε το βάρος και τη μυρωδιά των σάπιων πατατών για μερικές μόνο ημέρες, μπορείτε να φανταστείτε πώς θα είναι να κουβαλάτε τη δυσωδία του μίσους μέσα σας, για μια ζωή;".

ΠΗΓΗ: http://www.eyedoll.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: