Βάλε στόχο το φεγγάρι...ακόμα κι αν αποτύχεις, θα έχεις βρεθεί ανάμεσα στ’ αστέρια!

22/1/12

" Ένας καλύτερος τρόπος για να ζεις"

Άφηνε τις πράξεις σου να μιλούν για σένα, αλλά να είσαι συνεχώς σε επιφυλακή και να αποφεύγεις τις τρομερές παγίδες της ματαιοδοξίας και της έπαρσης που μπορούν να παρεμποδίσουν την πρόοδό σου.
Την επόμενη φορά που θα μπεις στον πειρασμό να κομπάσεις, βάλε τη γροθιά σου μέσα σε έναν κουβά με νερό και η τρύπα που θα μείνει όταν τη βγάλεις θα σου δείξει το μέγεθος της σπουδαιότητάς σου.
(Απόσπασμα από το βιβλίο " Ένας καλύτερος τρόπος να ζεις" του Og Mandino, Εκδόσεις Διόπτρα)

21/1/12

Ένας γέρος ινδιάνος Cheroke διδάσκει τον εγγονό του στα θέματα της ζωής.
- "Μια μάχη μαίνεται μέσα μου", λέει στο αγόρι. "Είναι μια σκληρή μάχη ανάμεσα σε δύο λύκους. Ένας είναι κακος – είναι κακία, μοχθηρία, μνησικακία, ζήλια, λύπη, τύψεις, λαγνεία, αυτολύπηση, πικρία, δουλικότητα, ψέμα, ψέυτικη υπερηφάνεια, υπεροψία και εγωισμός. Ο άλλος είναι καλός – είναι ευτυχία, ειρήνη, αγάπη, ελπίδα, ηρεμία, ταπεινοφροσύνη, φιλία, καλή θέληση, συμπάθεια, συμπόνια, ευσπλαχνία, γεναιοδωρία, αλήθεια, κατανόηση και πίστη. Η ίδια μάχη μαίνεται και μέσα σε εσένα και μέσα σε όλους τους άλλους ανθρώπους".
Το αγόρι σκέφτηκε για λίγη ώρα και μετά ρώτησε τον παππού του:
-"Ποιός λύκος θα νικήσει τελικά" ;
-"Aυτός που τρέφεις" , απάντησε ο γέρος.

20/1/12

Λογική και Πάθος

Το λογικό και το πάθος σας είναι το πηδάλιο και τα πανιά της θαλασσοπόρας ψυχής σας.
Αν τα πανιά σας ή το πηδάλιο σας σπάσει , το καράβι σας θα χορεύει ή θα παρασύρεται από τα κύματα , ή θα σταθεί ακίνητο στη μέση της θαλασσας.
Γιατί το λογικό , όταν κυβερνά μόνο , είναι μία δύναμη που φυλακίζει , και το πάθος αφύλαχτο είναι μία φλόγα που καίει μέχρι την καταστροφή.
Για τούτο ,αφήστε την ψυχή σας να ανυψώνει το λογικό σας μέχρι τα ύψη του παθους, για να μπορεί να τραγουδά.
Κι αφήστε την να κατευθύνει το πάθος σας με το λογικό , για να μπορεί το πάθος σας να ζει μέσα από την καθημερινή αναστάτωσή του, και σαν τον φοίνικα να ξαναγεννιέται από τις στάχτες του.
Χαλίλ Γκιμπράν
- απόσπασμα από το βιβλίο "Ο προφήτης"

16/1/12

Καλημέρα!!!



Ένα βίντεο παρμένο από το youtube του χρήστη AlexfilosCast


Καλημέρα τι κάνεις; Να 'σαι πάντα καλά, κι όταν όλα νομίζεις ότι πάνε στραβά
πάντα κάτι θα γίνει μη ρωτάς το γιατί, καλημέρα τι κάνεις
Σ' αγαπάω πολύ...

15/1/12

Το κουίζ της αγάπης


Ένας καλός δρόμος προς την αυτογνωσία είναι
να υποβάλλουμε στον εαυτό μας ερωτήσεις και να τις απαντάμε με ειλικρίνεια.
Πάνω σε αυτήν την ιδέα, παραθέτω παρακάτω μερικές ερωτήσεις για το “τέλος της ημέρας” :
-Είναι κανείς λίγο πιο ευτυχισμένος επειδή ήρθε σε επαφή μαζί μου σήμερα;
-Άφησα κάποια συγκεκριμένη απόδειξη της καλοσύνης μου, κάποιο σημάδι της αγάπης μου;
-Προσπάθησα να σκεφτώ κάποιον που γνωρίζω από πιο θετική σκοπιά;
-Βοήθησα κανέναν να νοιώσει χαρά, να γελάσει, ή τουλάχιστον να χαμογελάσει;
-Προσπάθησα να αφαιρέσω λίγη από τη σκουριά που διαβρώνει τις σχέσεις μου;
-Πέρασα τη μέρα χωρίς να παραπονεθώ για όσα δεν έχω και εκτιμώντας όσα έχω;
-Συγχώρησα άλλους που δεν ήταν τέλειοι;
-Συγχώρησα τον εαυτό μου;
-Έμαθα κάτι καινούργιο για τη ζωή ή την αγάπη;
-Εξέφρασα την ευγνωμοσύνη μου για όλες τις ευλογίες που έχω στη ζωή μου και για όσες ευλογίες λαμβάνω;
Αν δεν είστε ικανοποιημένοι από τις απαντήσεις σας, μη χάνετε το κουράγιο σας.
Αύριο θα ξεκινήσετε πάλι από την αρχή!
Πρόκειται για ένα κουίζ στο οποίο αποκλείεται να αποτύχετε, αρκεί να το θελήσετε.
 Leo Buscaglia "Γεννημένοι να αγαπάμε Στοχασμοί για την Αγάπη" (http://greeklove.org/index.php?p=blogs/viewstory/153) 

10/1/12

Το καναρίνι

Ένας άνθρωπος αιχμαλώτισε ένα καναρίνι, που του είπε:
- Τι θέλεις από μένα; Δες τα ισχνά πόδια μου και το μικροσκοπικό κεφάλι μου. Τι μπορείς να πάρεις από μένα; Δώσε μου την ελευθερία μου και θα σου πω τρεις χρήσιμες αλήθειες.
- Τρεις αλήθειες;
- Ναι. Άκουσε με καλά. Θα σου πω την πρώτη ενώ με κρατάς στο χέρι σου. Θα σου πω τη δεύτερη όταν θα είμαι ασφαλές πάνω σ' ένα κλαδί. Θα σου πω την τρίτη όταν θα έχω φτάσει στην κορυφή αυτού του λόφου.
- Εντάξει, είπε ο άνθρωπος, πες μου την πρώτη.
Τότε το καναρίνι του είπε:
- Αν χάσεις κάτι, ακόμα κι αν είναι τόσο πολύτιμο όσο η ζωή σου, μη λυπηθείς γι' αυτό ούτε στιγμή.
Ο άνθρωπος κράτησε το λόγο του και άνοιξε το χέρι του. Το καναρίνι πέταξε σ' ένα κλαδί, απ' όπου είπε τη δεύτερη αλήθεια:
- Αν σου πουν κάτι παράλογο, μην το πιστέψεις πριν σου το αποδείξουν!Το πουλί πέταξε μέχρι την κορυφή του λόφου.
- Ποια είναι η τρίτη αλήθεια; ρώτησε ο άνθρωπος.
- Είναι, πως στο κορμί μου υπάρχουν δυο υπέροχα κοσμήματα που ζυγίζουν πολύ. Αν με είχες σκοτώσει, τώρα θα ήταν δικά σου.Ο άνθρωπος έπεσε κάτω απογοητευμένος και δάγκωσε το δάχτυλό του μέχρι να ματώσει. Εκείνη τη στιγμή άκουσε το πουλί που γελούσε. Σηκώθηκε και το ρώτησε γιατί γελάει.
- Είσαι ανόητος, του είπε το πουλί, σου είπα πρώτα να μη λυπηθείς ποτέ για κάτι που έχασες. Εσύ λυπήθηκες για τα κοσμήματα. Σου είπα μετά να μην πιστέψεις ποτέ έναν παραλογισμό, με κανέναν τρόπο. Σου είπα ότι έχω δυο κοσμήματα που ζυγίζουν πολύ κι εσύ το πίστεψες, παρόλο που όλο το κορμί μου είναι πολύ ελαφρύ... Αντίο, είσαι ανόητος.

9/1/12

Η θεμελιώδης διαφορά

Όσοι αγαπούν εστιάζουν πάντα στο θετικό, στην ομορφιά, την καλοσύνη και τη χαρά. Αν και έχουν επίγνωση της σκοτεινής πλευράς της ζωής, αποφεύγουν να δίνουν βαρύτητα σ΄ αυτό. Η εμμονή μας με ό,τι είναι στραβό στον κόσμο, μας κάνει να μη βλέπουμε το καλό και το σωστό. Από την άλλη πλευρά, οι λύσεις γίνονται πιο ορατές υπό το φως των υφιστάμενων δυνατοτήτων.
Η ομορφιά και η καλοσύνη είναι οι ισχυρότερες δυνάμεις που μπορούμε να αντιπαρατάξουμε στην ασχήμια και το κακό. Οι αρνητικοί άνθρωποι ψάχνουν (και πάντα βρίσκουν) το αρνητικό, όπως ακριβώς οι θετικοί άνθρωποι ψάχνουν και βρίσκουν τη φωτεινή πλευρά της ύπαρξης. Και τα δύο υπάρχουν. Και τα δύο είναι πραγματικά και πάντα δίπλα μας. Η διαφορά είναι τόσο θεμελιώδης, όσο μια απόφαση και τόσο απλή όσο το άνοιγμα των ματιών μας.
Leo Buscaglia- " Γεννημένοι να αγαπάμε
"

3/1/12

Ο Δωδεκάλογος της Επιτυχίας

1. Kάθησε μόνος, ηρέμησε, σκέψου. Ξεκαθάρισε και αποκρυστάλλωσε τη σκέψη σου.
2. Σταμάτα να ζεις στο παρελθόν και προσπάθησε ΝΑ ΞΕΧΑΣΕΙΣ τα όνειρα που είναι απραγματοποίητα.
3. Άφησε τη φαντασία σου ελεύθερη και οραματίσου τους ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ στόχους σου, κι ας είναι μακροχρόνιοι.
4. Μοίρασε τους συγκεκριμένους στόχους σου σε εβδομαδιαίες εργασίες και ΓΡΑΨΕ τον προγραμματισμό σου και ημερομηνίες εκπλήρωσης των εβδομαδιαίων στόχων σου. ΔΩΣΕ προτεραιότητες.
5. Ξύπνησε το ΜΙΚΡΟ ΓΙΓΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗ ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ ΘΕΛΗΣΗ που κρύβεται μέσα σου, ανάπτυξε και συγκέντρωσε καθημερινά ΘΗΡΙΩΔΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ πραγματοποίησης των στόχων σου.
6. Τοιχοκόλλησε και διάβαζε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, ΘΕΤΙΚΑ ΡΗΤΑ-ΜΗΝΥΜΑΤΑ και επικαλέσου τη βοήθεια αγαπημένων σου προσώπων για την αναπτέρωση του ηθικού σου.
7. Να αποφεύγεις τους αρνητικούς και γκρινιάρηδες ανθρώπους. Αυτοί προσπαθούν να ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ ΤΟΥΣ. Δεν είναι μόνο αντιπαραγωγικοί, είναι και ΕΠΙΖΗΜΙΟΙ.
8. Να θυμάσαι: Είναι πολύ πιο ωφέλιμο για το πνεύμα και τη ψυχή σου να προσπαθείς να μάθεις από τους συνανθρώπους σου, παρά να ΣΧΟΛΙΑΖΕΙΣ τις αδυναμίες τους. Κανένας δεν είναι τέλειος και όλοι έχουν κάτι να προσφέρουν.
9. Μην επιτρέψεις σε κανένα εμπόδιο, κριτική η περιστάσεις να σε παρεκκλίνουν από την πορεία σου. Ξέγραψε το ...''ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ''... Ο κόσμος, ούτως η αλλιώς, ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΠΟΤΕ θετικά σχόλια.
10. Τράβα μπρος, με κρίση πάντα το συμφέρον σου και την εκπλήρωση των στόχων σου και ξεκίνησε την εφαρμογή του αριθμού 1 ΤΩΡΑ και όχι αύριο το πρωί. Αξιολογείς την πορεία εφαρμογής του προγράμματος σου κάθε εβδομάδα.
11. ΜΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙΣ τις προσπάθειες σου ποτέ. Αν σκέφτεσαι και είσαι έτοιμος να υποχωρήσεις, μη φοβηθείς. Είναι πολύ φυσιολογικό. Η ανασφάλεια που φέρνει τις προσωρινές υποχωρήσεις είναι ''ο απαραίτητος δρόμος'' που πρέπει να περάσεις για να φτάσεις στην επιτυχία. Την επόμενη μέρα το πρωί θα αισθανθείς πολύ καλύτερα. ΝΑ ΞΑΝΑΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ.
12. Να θυμάσαι: ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ δεν πραγματοποιείται με τις πρώτες προσπάθειες. ΜΑΘΕ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΧΑΝΕΙΣ, μετά μάθε να επιμένεις σταθερά και μόνιμα στην εκπλήρωση των στόχων σου. ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΤΥΧΕΙΣ. Οι πετυχημένοι συνάνθρωποι σου εγγυώνται την επιτυχία σου, γιατί πέρασαν από τον ίδιο δρόμο...ΑΝΤΕΞΑΝ ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΑΝ!
(Σημειώσεις Μαθήματος: ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΙ ΜΕΘΟΔΟΙ, καθ. Σ. Σοφιανοπούλου, ΠΑΝ. ΠΕΙΡΑΙΑ)